Nederlandse MP Wilders hem de toegang tot het Verenigd Koninkrijk “Een bedreiging voor de openbare orde”

Nederlandse rechtse politicus en controversiële anti-islam campagnevoerder Geert Wilders is hem de toegang tot het Verenigd Koninkrijk ondanks het feit dat zij uitgenodigd voor een bezoek van een lid van het House of Lords, het Britse parlement de bovenste kamer.

Geert Wilders, die het gevolg was om naar Londen donderdag, ontvangen een brief van vandaag, 10 februari, van de Britse ambassadeur in Nederland vertelde hem dat hij niet welkom, omdat de berichten zijn bezoek zou een bedreiging vormen voor de openbare orde.

Handboeien
De heer Wilders reageerde op de beslissing in de strijd tegen humeur, vertelt de Nederlandse media dat hij nog steeds te reizen naar Londen: “Ik zie wat er gebeurt aan de grens. Laat ze me in de handboeien.”

Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen de reactie was ook onderneming. Hij contact op met zijn Britse tegenhanger, David Miliband, per telefoon en uitte zijn ongenoegen dat een lid van het Nederlandse parlement – Geert Wilders is in feite ook de leider van een politieke groepering, de Freedom Party – is verboden met ingang van het invoeren van een collega-lid van de Europese Unie toestand.

Uitgenodigd
Geert Wilders, misschien het best bekend buiten Nederland hebben gemaakt van de video Fitna, waarin de godsdienst islam en zijn heilige boek de Qu’ran worden aangevallen als een basis voor terreur aanslagen en voor de ondermijning van de westerse democratie en waarden, was uitgenodigd naar Londen voor een vertoning van deze film aan de leden van het Britse parlement.

Twitter
Geven een iets moderne technologische twist aan dit diplomatieke tiff, minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen gebruikt het internet sociale netwerken en communicatie site Twitter aan te kondigen dat hij belde zijn collega David Miliband te klagen over het Britse besluit tot weigering van toegang aan Geert Wilders.
De uitnodiging om dit te doen werd uitgebreid tot de controversiële Nederlandse politicus door een lid van de ongekozen House of Lords.

Jammer
De heer Verhagen besproken met betrekking tot de vertoning van Fitna in het Britse parlement dat dit een zaak voor het House of Lords om te beslissen over, maar voegde daaraan toe: “het feit dat een Nederlandse parlementariër de toegang wordt geweigerd aan een ander EU-land is zeer betreurenswaardig.”

Geert Wilders was aanvankelijk te hebben geleerd van zijn video naar het Britse parlement in januari, maar die plannen werden geannuleerd na felle protesten van de Britse moslimgemeenschap.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: