Be Like Mike: Verdeig de vrijheid van meningsuiting

Geachte burgemeester Bloomberg,

Vorige week, in de aanwezigheid van Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders bezoekt New York ter gelegenheid van de 400e verjaardag van Henry Hudson’s opmerkelijke eerste reis namens de Nederlandse Oost-Indische Co naar “Nieu Amsterdam” (New York), u sprak over de noodzaak om vrijheid van meningsuiting. “Natuurlijk ben ik het niet waardeer alles wat ik hoor”, zei je, volgens een vertaald verslag van de Amsterdamse krant De Telegraaf. “Maar als je begint te beperken, dat u stap op een hellend vlak. Voordat u het weet, kunt u niet meer zeggen wat je wilt.”

Gefeliciteerd, de heer burgemeester. Met deze woorden, u heeft als eerste en enige openbare ambtenaar in de Verenigde Staten uit te spreken steun, althans in principe, voor de Nederlandse parlementariër Geert Wilders, leider van de Nederlandse Freedom Party (PVV). Wilders, op het onverwachte volgorde van een Nederlandse rechter beroepen, nu een strafrechtelijke vervolging voor de uitoefening van zijn vrijheid van meningsuiting over de islam. Zoals de kop boven uw opmerkingen in het Amsterdamse De Telegraaf het stelt, “Bloomberg helpt Rutte en Wilders” – Rutte wordt Mark Rutte, een tweede Nederlandse parlementslid (en in feite Wilders tegenstander), die is gekomen tegen Wilders’ vervolging.

Dit is een grote spul, de heer burgemeester, of ik ben grijpen op rietjes. Misschien allebei. Het is een feit, een onnatuurlijk onnieuwsgierig en stenige internationale stilte heeft voldaan aan de schandalige Nederlandse besluit om een naar behoren verkozen leider voor een tribunaal van de rechters voor wat hij heeft gezegd, geschreven en sprak over de islam – voor het plegen van, volgens postmoderne taalgebruik “hate speech.”

Een dergelijke termijn is postmodern, maar de criminaliteit het beschrijft is premoderne, een schending in niet-westerse ogen, van de middeleeuwse islamitische verbod tegen alle kritiek van de islam. Zo, dit proces van de 21e eeuw gaat over de wil van een geavanceerde, seculiere westerse staat om een van haar burgers te accepteren fossiele, sektarische, niet-westerse taboe. Dat deze burger is Nederland de grootste voorstander van geavanceerde, seculiere en Westerse vrijheden, te beginnen met de vrijheid van meningsuiting, voegt een circulaire ironie tot de stand van de schandelijke actie. En niemand, behalve een handvol vooral anti-jihad schrijvers, lijkt te schelen.

Dat is, niet alleen ambtenaren, maar ook media negeert dit verhaal over de erosie van de vrijheid van meningsuiting in het Westen. En dat geldt voor Amerika’s talk radio en kabel-koningen, van wie sommigen zijn hoofdkantoor in New York City. Van Rush Limbaugh aan Sean Hannity Mark Levin: Zelfs als deze mannen, onder andere omroepen, afwisselend haren en het spoor op de waarschijnlijkheid dat ze zelf kunnen worden gericht eerste amendement-voeten “hate-speech”-controles in onze dappere, nieuwe wereld Obama , verzuimen niet alleen te handhaven Wilders’ recht op vrije meningsuiting, ze niet op te merken het dreigement is.

Al om die reden is uw verklaring, de heer burgemeester, in het begin van uw Nederlandse bezoekers over de gladde helling van meningsuiting beperkingen – “Voordat je het weet, kunt u niet meer zeggen wat je wilt” – klonk als een verklaring van onafhankelijkheid van de sharia-portie spraak-codes dat het Westen steeds meer aanneemt voor het regelen van meningsuiting en debat.

En dat ook New York. Zoals u wellicht weet, meer dan bij de Verenigde Naties in december, de Verenigde Staten (en Nederland, wat dat betreft) stemden tegen een resolutie die op rekening van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) het bevorderen van een sharia-portie spraak-code . Dan weer, mag u niet weten. Er werden geen nieuwsberichten in de lokale pers – Times Post of Daily News. Is dit meer het bewijs van het patroon van de westerse stilte op de sharia-portie toespraak codes algemeen? Moeilijk te zeggen.

Hoe dan ook, de resolutie, die de “laster” van godsdienst, door 86 tot 53 met 42 onthoudingen. Een gevaarlijke gag op toespraak zelfs in oecumenische theorie, de resolutie is alleen sprake van de islam, en de “laster” Het beschrijft ook een verband tussen islam en terrorisme.

Het was aan de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties om erop te wijzen dat de resolutie voorwerpen aan inspanningen “nagestreefd door extremistische organisaties en groepen die gericht zijn … op het aanzetten tot religieuze haat,” maar geen enkele vermelding, bijvoorbeeld, van wat hij noemde “het toxische religieuze opruiing en indoctrinatie van Palestijnse kinderen, en de brute vervolging van christenen in Gaza,” voegen: “Waar is de afwijzing van de Hamas-convenant waarin staat:” Geen oorlog plaatsvindt overal in de wereld zonder de Joden achter de schermen met een hand in. … Wanneer ze fan de vlammen van de oorlog, Allah zal hen doven. ”

Dergelijke afwijzing is nergens. Het is niet “laster van godsdienst” de VN-resolutie verbiedt, is laster – lees: kritiek – van de islam. Als zodanig, de resolutie is een instrument van de sharia. Maar bijna niemand neemt er nota van.

Zeker, de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties geen New York City. Toch wil ik uw aandacht vestigen op een recent incident dat plaatsvond afgelopen maand als u DINED in het Marriott Marquis hotel op Broadway, een gast op de jaarlijkse American Israel Public Affairs Committee diner.

U weet wellicht uit een korte New York Post gehouden dat 10 “pro-Gaza” demonstranten werden gearresteerd voor het koppelen zelf naar het hotel. Wat je waarschijnlijk niet weten is dat een in New York Post fotograaf was verhinderd de foto’s van de demonstratie van “pro-Gaza” demonstranten. De heer burgemeester, moet u kijken naar de video (door de blogger VigilantSquirrelBrigade) van de fotograaf wordt lastiggevallen, en op een punt, sloeg over de kop met plakkaten door de betogers. (Als u de video van Google: “Pro Gaza Rally aanvallen Fotograaf.”) Erger nog, je moet kijken naar de fotograaf van de behandeling in de handen van apathisch, reageert New York City politie, die genegeerd zijn benarde situatie. In gebreke te handelen, in het kijken de andere kant (letterlijk), de NYPD niet alleen gecedeerde controle van Broadway tot de menigte, maar ook mislukt, jammerlijk, ter bescherming van de vrijheid van meningsuiting in New York.

Een klein ding? Duidelijk, dit is een blip naast de Nederlandse zaak tegen Wilders’ vrijheid van meningsuiting, of de VN tegen de vrijheid van meningsuiting. Maar het is zeer belangrijk toch, en wat u, als burgemeester, moeten weten, zodat u kunt zorgen voor vrijheid is beter beschermd op uw straat. Een beetje intimidatie hier, een beetje beperkt, en er is uw gladde helling. Dat is allemaal om te zeggen, de heer burgemeester, het is een ding om te verklaren dat het hellend vlak bestaat, het is een ander uit te vogelen wat te doen als we al op een.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: